Téli körömápolási trükk körömnövesztőknek
Sajnos a téli időjárás nem kedvez sem a kezek bőrének, sem a körömlemezeknek. A hideg, a szél, a nedvesség együttes hatása folyamatosan kiszárítja mindkettőt, míg a tápanyagokban szűkölködő téli étrend is hátrányos hatással van a kezeinkre. Mit tehetünk ebben a helyzetben? Tápláljuk fokozottabban kívülről a körömágyat, a körmöket és a kéz bőrét!
Van néhány olyan természetes tápanyagforrás, amelyhez a téli időszakban is gond nélkül hozzájuthatunk és még attól sem kell tartani, hogy rosszabb lenne a minőségük mint nyáron. Ilyenek a téli gyümölcsök, a fokhagyma és persze az üvegbe zárt, hidegen sajtolt olajak.
A déli gyümölcsök héjában található olajok kiváló hatással vannak a kéz bőrére. Ha elhasználunk egy fél citromot, mielőtt a héját kidobjuk, érdemes madárcsőr formába összetenni az ujjainkat, majd a csőr végére húzva az üres citromhéjat, alaposan beledörzsölni a hatóanyagokat. Hasonlóan kiváló hatású a narancs, illetve a frissen facsart narancslé is.
A fokhagymáról a köröm viszonylatában leggyakrabban a körömgomba elmulasztásának módszerei között olvashatunk. Az egészséges körömre is jó hatással vannak a fokhagyma összetevői. Többféleképpen is használhatod: vágj félbe egy gerezdet, majd kend át vele a körmeidet, vagy nyomd át passzírozón és használd pakolásként a pépet!
A harmadik szer, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki a körömápolásból, az a hidegen sajtolt olívaolaj. Önmagában is használhatod, a körömre kenve, a körömágyba masszírozva, esetleg hosszabb időn át „áztathatod” benne a körmödet.
Ha a felsorolt módszereket egymás után alkalmazod, még hatékonyabb lehetsz. Facsard ki egy narancs levét, nyomd bele a fokhagymát, majd tartsd az ujjaid végét a kapott keverékben negyed órát. Töröld le, de ne mosd le, majd dugd az ujjaid olívaolajba és abban is hagyd negyed órát. Amikor ebből kiemeled, szintén ne mosd le, csak alaposan masszírozd be a rajta maradt olajat.
Van néhány olyan természetes tápanyagforrás, amelyhez a téli időszakban is gond nélkül hozzájuthatunk és még attól sem kell tartani, hogy rosszabb lenne a minőségük mint nyáron. Ilyenek a téli gyümölcsök, a fokhagyma és persze az üvegbe zárt, hidegen sajtolt olajak.
A déli gyümölcsök héjában található olajok kiváló hatással vannak a kéz bőrére. Ha elhasználunk egy fél citromot, mielőtt a héját kidobjuk, érdemes madárcsőr formába összetenni az ujjainkat, majd a csőr végére húzva az üres citromhéjat, alaposan beledörzsölni a hatóanyagokat. Hasonlóan kiváló hatású a narancs, illetve a frissen facsart narancslé is.
A fokhagymáról a köröm viszonylatában leggyakrabban a körömgomba elmulasztásának módszerei között olvashatunk. Az egészséges körömre is jó hatással vannak a fokhagyma összetevői. Többféleképpen is használhatod: vágj félbe egy gerezdet, majd kend át vele a körmeidet, vagy nyomd át passzírozón és használd pakolásként a pépet!
A harmadik szer, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki a körömápolásból, az a hidegen sajtolt olívaolaj. Önmagában is használhatod, a körömre kenve, a körömágyba masszírozva, esetleg hosszabb időn át „áztathatod” benne a körmödet.
Ha a felsorolt módszereket egymás után alkalmazod, még hatékonyabb lehetsz. Facsard ki egy narancs levét, nyomd bele a fokhagymát, majd tartsd az ujjaid végét a kapott keverékben negyed órát. Töröld le, de ne mosd le, majd dugd az ujjaid olívaolajba és abban is hagyd negyed órát. Amikor ebből kiemeled, szintén ne mosd le, csak alaposan masszírozd be a rajta maradt olajat.
Kategória: Műköröm cikkek
<< vissza géllakk blog főoldalára